Egyben sült "zsebes" tarja pecsenyeleves kukoricával, vajas-gyömbéres krumplipürével. Igazi vasárnapi ebéd!
sponsored links
Ez a tarjapecsenye igazi vasárnapi étel. Szerintem. Már régen készülök az elkészítésére. Sok-sok évvel ezelõtt ragadt meg bennem ez a megoldás Lajos Mari "66 pecsenye" szakácskönyvében, hátszínbõl. Legutóbb pedig Gabah-nál láttam hasonlót - nagyszerû, mediterrán megoldásban - karajból. Biztosan el fogom készíteni más pecsenyének valókból is, de én most tarjára terveztem.
Az igazi az lett volna, ha nem szelek le abból a szép 1,3 kilós darab tarjából, amit vettem, de hirtelen szükségbõl összeütöttem egy cigánypecsenyét elõzõ nap ebédre, így mindössze egy 90 dkg-os darab tarjám maradt. Tény, ez a mennyiség éppen elégséges 4 fõre, két felnõtt és két gyerek adagra.
Többször is említettem már, hogy a másfél-kétkilós egyben sültek a legszaftosabbak. Ugyanakkor a pecsenye maradéka hidegen is feltálalható vacsorára, vagy másnap.
Jelen lehetõségeimre igazítva a pecsenyémet az alábbiak szerint készítettem el.
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
10 dkg brie sajt
5 dkg levegõn szárított sonka (prosciutto, pármai vagy serrano sonka) ...